Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 



Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

  • Muista s-postilla!

  •  

     

    >




    Eka viesti 05.03.2004

    Homeland Security Advisory

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?


    perjantaina, tammikuuta 21, 2005


    Suomenkieliset keskustelufoorumit
    Löydä itsellesi virtuaalinen kotipesä

    "Virtuaaliyhteisöt ovat osa teknistyneissä maissa elävien
    ihmisen sosiaalisen elämän ulottuvuutta
    ."

    keskustelufoorumi, keskustelufoorumit, keskuselusivu, keskustelusivut, keskustelukanava, keskustelukanavat, keskusteluympäristö, foorumi, foorumilista, suomen foorumilista, foorumilistat, suljettu yhteisö, ilmoitustaulu, virtuaaliyhteisöt, verkkoyhteisö, virtuaaliyhteisöt, kyber-klaanit, kyberklaanit, kyberperheet, virtuaali-identiteetti, virtuaalinen identiteetti, kansalaisportaali, kansalaismedia, suomenkieliset foorumit, msn ryhmät, yahoo groups, yahoo finnish groups, eboard, e-board

    Kaiken kirjavaa ja kukertavaa
    Keskustelufoorumeja ovat www-pohjaiset sivustot, jonne viestejä lähetetään muiden luettavaksi ja kommentoitavaksi. Tässä napakasti keskustelufoorumeiden tekniikka ja funktio. Useimmat meistä virtuaalikansalaisista kaipaavat keskitettyä listaa suomenkielisistä keskustelufoorumeista tai ryhmistä, joista voisi löytää itselleen virtuaalisen kodin. Tällaisia foorumilistoja olen löytänyt kolme: Suomalainen foorumilista, keskusteluryhmät.fi ja Sir. Jamesin kokoama lista yleisimmistä foorumeista. Listojen ulkopuolisia ryhmiä ja foorumeita voi etsiä googlettamalla tässä jutussa kerrotuilla tavoilla.

    Oma suosikkini on "Suomalainen foorumilista", koska sinne on helppo lisätä foorumeita ja lista kertoo myös jotain oleellista niistä. Toinen käyttökelpoinen lähde on keskusteluryhmät.fi. Tähän foorumeiden lisääminen tapahtuu sähköpostilla. Sir Jamesin listaan vaikuttaminen on jo vaikeampaa.

    Henkilökohtainen kaino toivomukseni onkin, että virtuaalisesta yhteisöllisyydestä kiinnostuneet ryhtyisivät muonittamaan Suomen foorumilistaa. Näin saisimme ajan kuluessa kattavan listan suomalaisista foorumeista. Keskusteluryhmä.fi kiinnostanee puristeja yksinkertaisuutensa vuoksi.



    Suomen foorumilista: http://tuchosoft.net/foorumilista/
    Keskusteluryhma.fi: http://www.keskusteluryhma.fi/
    Suomenkieliset keskustelualueet internetissä: http://www.james.pp.fi/foorumit.htm


    Minä - virtuaalikansalainen
    Suurin osa meistä haluaa kuulua johon yhteisöön tai ryhmään, oli tuo yhteisö sitten puolueen osasto, urheiluseura, seurakunnan kerho tai toriparlamentti. Toriparlamentti muistuttaa ehkä eniten virtuaalimaailman keskusteluryhmiä. Toriparlamenttikin kokoontuu tietyssä paikassa ja sen voi jotenkin hahmottaa.

    Virtuaalikansalaiseksi tullaan sen jälkeen kun on opittu tietokoneen ja internetin peruskäyttö. Virtuaaliyhteisön jäseneksi taas tullaan liittymällä virtuaaliyhteisön jäseneksi ja hyväksymällä yhteisön säännöt ja käytännöt. Vaikka virtuaaliyhteisöllisyyttä leimaa anonyymisyys, voi virtuaaliyhteisönkin jäsen kohota virtuaalipersoonaksi aivan samoin kuin jokainen meistä voi kohota reaalimaailmassa ympäristön arvostamaksi persoonallisuudeksi. Parhaimmillaan virtuaaliyhteisö voi tukea ja auttaa ja synnyttää myös aitoja reaaliystävyyksiä.

    "-Vertaistuki verkossa on ohjannut ammatin ja työpaikan valintaa, ja antanut monelle paljon lohtua ja toivoa. Se on paljon muuta kuin oman tietokoneen korjaamista ja putsaamista viruksista etäohjauksessa, mutta toki myös tätäkin.", toteaa toimittaja Reijo Holopainen Internet Society Finlandin loisteliaassa artikkelissa.


    Internet Society Finlanad: http://www.isoc.fi/artikkelit/virtuaaliyhteisot.html
    Yhteisötvisualisoituvat: http://www2.helsinginsanomat.fi/klik/arkisto/virtuhel/hintikan.html
    Hetky- virtuaaliyhteissöt: http://myy.helia.fi/~kalei/semin/hetky_30v.html#Virtuaaliyhteisö
    Teknologian korkea veisu: http://salakari.tv/sinikka/cv/teknologiakasvatus.htm
    Uusi vs.vanha media: http://www.finems1.pp.fi/newmedia.html

    Monikerroksisia yhteisöjä
    Keskustelufoorumit voivat parhaimmillaan olla erittäin tiiviitä ja yhteisöllisiä. Toisaalta ne voivat olla suuria ja monikerroksisia pistäytymispaikkoja niin kuin Suomi24.fi. Tai tiiviitä yhteisöjä kuten Nakokulma.net. Näiden lisäksi netistä löytyy runsaasti MSN:n tyyyppisiä ryhmiä tai erikoistuneimpia ryhmiä, jotka majailevat esimerkiksi Yahoo sateenvarjon alla. Nämä voivat olla ilmoitustauluja, postituslistoja tai suljettuja yhteisöjä, joiden jäsenyyttä on anottava tai sitten jäseneksi pääsee vain suosittelijoiden kautta.


    Suomi 24: http://suomi24.fi/keskustelu
    Näkökulma: http://www.nakokulma.net
    MSN yhteisöt: http://groups.msn.com/home.msnw?pgmarket=fi-fi
    MSN viestintäpalvelut: http://www.msn.fi/viestintapalvelut/yhteisot/
    Yahoo finnisg groups: http://dir.groups.yahoo.com/dir/Cultures___Community/By_Language/Finnish?show_groups=1
    Hanki ilmainen keskustelufoorumi: http://www.boardhost.com/

    Viimeinenkin kivi
    Jos et löydä tarpeeksi kiinnostavaa keskustelufoorumia valmiista listoista, voit etsi niitä itse googlettamalla. Mitäpä jos etsisit foorumeita niiden alustan eli sen ohjelman perusteella, mille ne on pystytetty? Tutki alla olevia hakulausekkeita ja täydennä niitä oman tarpeesi mukaan. Tässä hakulausekkeet ovat jo valmiita linkkejä:



    +"powered by phpBB" +keskustelu
    +"powered by phpBB" +foorumi
    +vbulletin +foorumi?
    +punBB +keskustelu
    +yabb +keskustelu
    +smf +foorumi
    "powered **" +keskustelu
    "powered **" +foorumi


    Vielä voit kokeilla Google operaattoreita. Kokeile vaikapa tätä: inurl:foorumi tai inurl:keskustelu Näin saat tietoja url:istä, joissa on mukana em. sanat

    Näillä eväillä sinun pitäisi löytää joka ikinen suomenkielinen foorumi, tietysti lisäämällä uudet foorumialustat hakuun.

    Suomessa ei ilmeisesti ole kattavaa linkkilistaa eripuolilla internettiä majailevista pienryhmistä, foorumeista ja erikoistuneista postituslistoista ja suljetuista ryhmistä. Voin julkaista sellaisten osoitteet Veppilokissa jos saan virtuaaliyhteisöltä apua. Tiedot voit jättää sähköpostilaatikkooni alan.bitit (miukumauku) gmail.com anonyymisti tästä:



    Anonymizer e-mail
    http://anonymizer.secuser.com/3.0/services/email-anonyme.htm




    |